Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ!

Πόση σημασία έχει τελικά το φαίνεσθαι;Ναι, ο Θεός έπλασε ένα όν με δυο χέρια, δυο πόδια, κορμό, γεννητικά όργανα για να αναπαράγεται...Του έδωσε ανάσα με την πνοή του και το άφησε ελέυθερο να αισθάνεται και να επιλέγει. Αυτή ακριβώς η ελέυθερη περιπλάνηση στους λαβυρίνθους των αισθήσεων σημαίνει Ψυχή. Γιατί, λοιπόν, τείνουμε να γινόμαστε κριτές των άλλων, στεκόμενοι σε φαινομενικές εικόνες, παραβλέποντας συνεχώς τις απεικονίσεις της ψυχής;...Εικόνα π.χ. είναι δύο όμορφα γαλανά μάτια, ενώ απεικόνιση δύο συνηθισμένα καστανά με το πιο καλοσυνάτο βλέμμα...δύο σαρκώδη, καλοσχηματισμένα χείλη σε αντιπαράθεση με δύο κακοφτιαγμένα, που, όμως, όταν ανοίγουν και βγάζουν μιλιά, γίνονται θαύματα! Η φύση αδικεί, δεν αντιλέγω...εμείς γιατί γινόμαστε πιόνια στο άτιμο παιχνίδι των δυνάμεων;...
Από όλα τα κοπλιμέντα που έχω ακούσει κατά καιρούς μέχρι τώρα, αυτό που εντυπώθηκε περισσότερο μέσα μου ήταν όταν κάποιος με αποκάλεσε κάποτε "υπέροχο άνθρωπο". Κι όταν έχεις μέσα σου Αγαπη, όταν κέντρο βάρους είναι η θετική αύρα που μας περιβάλλει, είσαι τυχερός και μπορείς τότε να βλέπεις γύρω σου "υπέροχους ανθρώπους". Πόση αξία έχουν δυο όμορφα γαλάζια μάτια που σε λίγο καιρό θα ρυτιδιάσουν και πόσο μια όμορφη ψυχή που θα περιπλανάται επιδέξια εις του αιώνας των αιώνων;...
Μα μάλλον οι περισσότεροι από εμάς γεννηθήκαμε με τα Μάτια της Ψυχής μας τυφλά.
"Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ", να δώσει διαστάσεις στην επιφάνεια...

3 σχόλια:

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Το φαίνεσθε - όσο αφορά την εμφάνιση - έχει σημασία,καθαρά και μόνο όμως είναι ζήτημα αισθητικής.
Το μυαλό μας - ας μιλήσω για άντρες - έχει εκπαιδευτεί να ανιχνεύει.
Αν μέσα από την ανίχνευση βρει " αδύνατα σημεία " μπορεί να τα παραβλέψει μόνο ιδιοτελώς.(για χάρη ενός σκοπού)
Η μπορεί κάτι άλλο θετικό να τα υποσκελίσει,αυτά ομως θα παραμείνουν στο πίσω μέρος του μυαλού και θα συνεχίσουν να μας "τσιμπούν" ανά διαστήματα.
Την αισθητική η την έχει κάποιος η όχι,με το χρόνο ευαισθητοποιείτε και δεν εξαλείφεται.
Για αυτό λέμε πως σε μια σχέση ο θαυμασμός προς τον άλλον είναι κορυφαίο στοιχείο και αυτός είναι ποικιλόμορφος.Για έναν άντρα τουλάχιστον πηγάζει Και από την εμφάνιση.
Η αισθητική είναι ζήτημα ουσίας όμως και όχι επιφάνειας,πάνω της έχουν οικοδομηθεί θαυμαστά έργα τέχνης και πολιτισμού.
Είναι το ποιο λεπτοφυές ένστικτο που ασκείται μέσα από την καλλιέργεια.

Γράφεις πάρα πολύ καλά,εκφράζεσαι με ακρίβεια.

Ανώνυμος είπε...

ωραιο blog

Unknown είπε...

το σιγουρο είναι ότι είσαι υπέροχος άνθρωπος,είτε το αναγνωρίζεις σε σένα είτε όχι,κάποιοι σίγουρα μπορούν να το δουν,εσύ απλά χρειάζεται να κάνεις άλλο ένα θαύμα ,να μείνεις όπως είσαι...ίσως λιγότερο γλυκιά για μερικούς..